Jakt i Norge

Selv om det finnes mange land i verden som vi kan se på som fantastiske jaktdestinasjoner er det ikke mange av dem som kan slå Norge når alt kommer til alt. En variert natur med ulike typer vilt i ulike natursoner gjør landet vårt til en ypperlig destinasjon.

Regler

Men det er selvsagt ikke fritt frem for alle og enhver å kjøpe et gevær og gi seg ut i naturen for å jakte. Først og fremst trenger man å ha avlagt og bestått jegerprøven for å kunne kjøpe et gevær og bruke det i jakt. Dette er det første alle som ønsker å begynne med jakt må gjøre. Man må selvsagt også forholde seg til de ulike jaktsesongene. Hver type jaktbart vilt har sine sesonger der det er lov å jakte på dem. Utenfor sesongene er det strengt forbudt. Følger man disse grunnleggende reglene kan man få et fantastisk liv som jeger. 

Jakt i Norge

Hvor

Det at landet vårt er så variert i natur gjør det selvsagt også veldig variert i fauna. På høyfjellet er det lang tradisjon for å dra på fuglejakt, mens de dype skogene gir en annen type vilt, der elg er blant de mest jaktede. Befinner du deg nærmest grensen til Sverige på Østlandet, særlig i Østfold, kan du nå jakte på en art som har vært veldig eksotisk for nordmenn, nemlig villsvin. Dette er en av de fineste dyrene å jakte på om du også liker å lage god mat av det du jakter.

På Vestlandet er det mye mindre vilt som gjelder, særlig rådyr. Hver jeger har sin favoritt ut ifra hva han liker å jakte på, og det er ofte lokal tilhørighet som styrer smak innen både jakt og hvilken type vilt han mener er best i smaken. Selv om ingenting er bedre enn å ha en sterk lokal tilhørighet i jakten bør du definitivt utforske litt rundt hvilke andre steder som kan gi deg andre arter å jakte på. Når landet vårt kan gi alle jegere så mange fantastiske dyr er det veldig viktig at alle jegere vet å bruke dem.

Slik sendes årtusener med opparbeidet kunnskap videre til fremtiden, og hele landet fortjener å være en del av alt sammen. Husk at kjøtt ikke er den eneste ressursen du kan få ut av jakt. Mange arter gir fantastisk pels, og ingenting er vel morsommere enn å ha en lue du selv har skutt?