Beste sted å jakte i verden

Om det er en ting som ligger i jegerens natur så er det kjærligheten til det å være ute. Og når man liker å være ute så liker man som regel også å se nye steder. Derfor er det ingen grunn i verden til ikke å planlegge en god jakttur til et mer eksotisk land. Jakt i eksotiske områder forbindes ofte først og fremst med land langt unna, men man kan drive veldig eksotisk og morsom jakt kun noen timers flytur fra Norge.

Hviterussland

beste sted å jakte i verden

Et av de mer lukkede landene i Europa har nylig begynt å gjøre det langt lettere å være turist i landet, og jaktturisme er et av de beste tilbudene de har. Nordmenn kan nå reise til Hviterussland uten visum om de kommer med fly til flyplassen i Minsk. Landet har store nasjonalparker der man kan jakte, og villsvin finnes i et så stort omfang i landet at de utgjør et stort problem for bøndene. Hviterusserne er altså bare glade for at utlendinger kommer for å skyte det som for dem er skadedyr. Du vil kunne jakte i nydelige omgivelser og smake veldig gode slaviske viltretter i landet. Prisen er en kjempefordel; Hviterussland er et av de aller billigste landene i Europa. Det bør være unødvendig å understreke, men jakt ansvarlig – heller ikke her er det greit å jakte med promille selv om vodka og øl er nesten gratis og veldig lett tilgjengelig. Spar festen til etter jakten.

Canada

Canada, og også Alaska, har lenge vært kjent som et av de aller beste reisemålene for sportsfiskere. Men også for jakt er landet fantastisk. Det er som kjent ekstremt stort, noe som gir deg en utrolig stor mengde forskjellige områder du kan jakte ved. Landet er kjent for å la deg jakte på storvilt rundt fantastiske fjell, innsjøer og elver. Om det er ett sted du kan føle deg langt unna sivilisasjonen og helt omgitt av naturen er det i Canada. Det er ikke helt usannsynlig at du som er interessert i jakt også er interessert i fisking, og det er hevet over enhver tvil at dette er et land der du både kan skaffe deg en feit laks og en stor elg.

Det sørlige Afrika

beste sted å jakte i verden

Land som Tanzania, Namibia, Sør-Afrika og Kenya er av de mest kjente av de eksotiske jaktdestinasjonene. Hit har det kommet trofejegere i mange generasjoner allerede. Du skal ikke være redd for etikken oppe i det hele. Til tross for enkelte hysteriske oppslag rundt løvejakt de siste årene er dette ikke bare en jaktreise som er etisk akseptabel, den er livsviktig for opprettholdelse av det unike dyrelivet som finnes i dette området.

Hvilke individer du har lov til å jakte på er veldig strengt regulert. Det gis kun fellingstillatelse på dyr som vil være en belastning på økosystemet, noe som betyr at du tar ut eldre og svakere dyr til fordel for yngre. På den måten holdes bestanden oppe og langt friskere enn den ville vært uten noen form for menneskelig innblanding.